News item image

TEHUS // Dyrk kjærlighet – dyrk sanger!
Med Kjersti Kveli, Kiana, Erik Hillestad og Anderz Eide

16:00

22.09.2024

Kjøp billetter HER

Beskrivelse

Dyrk kjærlighet – dyrk sanger!

I dette Tehuset får vi møte to elever av den store persiske sangeren Mahsa Vahdat; Kjersti Kveli og Kiana. Hva skjer når deres stemmer møtes? Når poesi fra persisk og vestlig tradisjon møtes? Og kan det å dyrke musikk og sang være å dyrke kjærligheten? 

Med oss til å fremføre dikt har vi også Anderz Eide. Anderz er norsk skuespiller og  en av landets mest brukte lydbokinnlesere.

Kjersti er sanger og musiker;  født og oppvokst i Snåsa, Norge. Hun har arbeidet i et bredt musikkformat, med bl.a. folkesanger, dikt, tradisjonell folkemusikk og jazz, samtidsmusikk og performancekunst. 

Kiana er en sanger og tidligere kurdisk folkloredanser fra Iran. Hun har bodd i Norge i seks år,  Som sosialarbeider er hun aktivt engasjert i arbeidet for kvinners og minoriteters rettigheter. 

Samtalen ledes av produsent og grunnlegger av Kirkelig Kulturverksted Erik Hillestad.

Tehus henter sin inspirasjon fra østlig Tehus-tradisjon, hvor små og store temaer diskuteres livlig over et glass te. KULT – senter for kunst, kultur og kirke i Oslo har i femten år arrangert Tehus som møteplass for kunstnere med røtter i Midtøsten og Skandinavia. Musikk, poesi, religionsmøter og kulturtradisjoner møtes, slipes og brytes med publikum som deltakere i samtalene.