News item image

Filmvisning: Liv og Ingmar
Dokumentarfilmvisning og påfølgende samtale med regissør Dheeraj Akolkar og Liv Ullmann

19:30

17.09.2024

Kjøp billetter HER

Beskrivelse

Det er med stor stolthet og glede vi kan ønske deg velkommen til denne spesialvisningen av dokumentarfilmen Liv & Ingmar (2012) –  med selveste Liv Ullmann og  regissør Dheeraj Akolkar til stede!

Liv & Ingmar er en følelsesladet og samtidig sann oppsummering av et 42 år og 12 filmer langt partnerskap mellom skuespillerlegenden Liv Ullmann og filmskaperen og mesteren Ingmar Bergman – og legger elegant en ny dimensjon til årtes festivaltema «Kjærlighet».

Historien er fortalt ene og alene fra Livs ståsted – gjennom intervjuer.
Dette portrettet av et ekstraordinært forhold er laget som en collage av bilder og lyd fra de tidløse Ullmann-Bergman filmene, bak-kamera bilder og sekvenser, utdrag fra Livs bok “Forandringer” og Ingmars personlige brev til Liv.

Alt i alt er filmen en “homage”, et vart innblikk, ikke bare i to av filmhimmelens store ikoner, men også i deres menneskelige sider som mennesker, venner og sjelevenner …
Som regissøren selv sier: «Liv Ullmann og Ingmar Bergman er to legender, og som så mange andre filmfans har jeg beundret deres arbeid lenge.  Men det som satte meg i gang med denne filmen er det som ligger bak og under deres storhet – en universell historie – og helt virkelig historie om en mann og en kvinne – en historie om to elskere – venner – kollegaer – sjelevenner. Myriader av lag i følelser, og kompleksiteten i deres forhold, berørte meg som en musikalsk akkord. Dette er en film for alle som har elsket og tapt, og fortsatt å elske …»

Vi er veldig stolte av å ha både Liv og Dheeraj som gjester på festivalen. Etter filmvisningen vil det være en paneldiskusjon, ledet av Arzanne De Vitre, én av festivalens ildsjeler. Det vil også være mulighet for publikum å stille spørsmål.
Filmen vises i samarbeid med Drammen Filmklubb, vår samarbeidspartner i mange år.